Delen

Kunst & Cultuur

Beek bloeit. Overal proef je kunst en cultuur. Het straatbeeld wordt bepaald door veel openbare kunstwerken. Van Arthur Spronken bijvoorbeeld; een vermaarde Beekse kunstenaar die met zijn bronzen en marmeren sculpturen nationale en internationale bekendheid heeft verworven. Ook de kunstwerken van vele bekende Limburgse Kunstenaars in de St. Hubertuskerk te Genhout behoren tot de culturele hoogtepunten.

Het gemeentehuis in Beek dient trouwens meerdere keren per jaar als expositieruimte voor bijzondere tentoonstellingen. En regelmatige ontmoetingen met kunstenaars staan op het programma in het Cultuurcafé van de Culturele Werkgroep Beek. Cultuur is ook traditie en zegt alles over de lokale identiteit. Die is in Beek als een uitbundig en kleurrijk veldboeket. Harmonieën, fanfares en showbands zetten altijd weer de toon. De heemkundevereniging, toneelverenigingen, de volksdansgroep, koren en de schutterij zijn maar enkele voorbeelden van het hechte verenigingsleven in Beek.

Beek is ook een gemeente die bol staat van de evenementen. De Paasveemarkt en het Sint Luciafeest zijn enkele traditionele evenementen met een lange geschiedenis. Net als de Lichtstoet tijdens carnaval en allerlei zomermuziekfestivals trekken die evenementen tienduizenden bezoekers.

Belevend Beek! Ook op cultuurgebied.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Wij informeren u periodiek middels onze nieuwsbrief