Delen

De Haamen is een deel van mijn leven

"Ik voel me thuis in Beek. Ik vind het geweldig dat ik in De Haamen aan mijn
gezondheid kan werken. Ik zou het liefste vijf dagen in de week in Beek verblijven.
Ik heb hier veel vrienden gemaakt. Allemaal aardige, hulpvaardige mensen. Met die gezondheid heb ik gewoon pech gehad. Na mijn komst naar Nederland is er een hersentumor bij me verwijderd. Daarna ben ik nagenoeg blind geworden.

Ik kom uit Angola. In 1994 ben ik gevlucht naar Nederland. Ik voel me inmiddels Nederlander. Ik heb een universitaire kunstopleiding gevolgd. Maar die tegenslagen liggen achter me. En het leven ligt altijd voor je. Ik wil optimistisch in het leven blijven staan. En in dat leven speelt de Haamen een grote rol. In 2010 kreeg ik de
gelegenheid om dagelijks te gaan zwemmen in het aangepaste zwembad van de Haamen. Dat heeft mijn leven in alle opzichten een positieve wending gegeven. Door het zwemmen en de bewegingsoefeningen is mijn suikerziekte verdwenen. En misschien nog belangrijker; De Haamen is voor mij uitgegroeid tot een fantastische ontmoetingsplaats, waar je altijd met mensen in contact komt. Ik woon in Heerlen. Daar zit ik meestal alleen en dan lonkt Beek weer. Mijn wensen in het leven? Ik hoop vooral op nieuwe medische technieken, zodat ik op een dag weer kan zien. Ook dan zal ik nog vaak in Beek en De Haamen te vinden zijn."

Rogerio Mazodi'lou

Haamen-deel-van-620.jpg

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Wij informeren u periodiek middels onze nieuwsbrief